Руски танкер в Керченския пролив е пострадал при удар на

...
Руски танкер в Керченския пролив е пострадал при удар на
Коментари Харесай

Руски танкер е ударен от дрон

Руски танкер в Керченския проток е потърпевш при удар на украински безпилотен уред, предадоха международните организации, като се позоваха на съветския Морски спасително-координационен център.

Петролният танкер е получил пробойна в машинното поделение. Според Координационния морски център на Новоросийск в пролива няма разлив на гориво, а екипажът е в сигурност. Екипажът от 11 души, на танкера е към този момент на несъмнено място. На мястото, на което се намира плавателният съд, са пристигнали два буксира. Пострадало е машинното поделение на танкера. Разлив на нефт няма.

Според “Москоу таймс ” потърпевшият танкер е “СИГ ”, който е обект на американски наказания, тъй като доставя гориво на съветските сили, притекли се на помощ на сирийския президент Башар Асад.

Няколко членове на екипажа са били ранени при офанзивата от счупени стъкла, пък съобщи в “Телеграм ” Владимир Рогов, назначеният от управляващите на Русия началник на администрацията в Запорожка област.

Нападението бе осъществено ден, откакто  украински дрон удари съветски боен транспортен съд в черноморската база Новоросийск – първа сходна офанзива там. Източник от украинските служби за сигурност съобщи пред Франс прес през вчерашния ден, че тази офанзива е била сполучлива. Предната седмица няколко дрона стигнаха до Москва и нанесоха вреди на няколко здания.

По-рано тази нощ бе обявено, че придвижването по Кримския мост е било краткотрайно прекратено за три часа след издадена паника за офанзива, ненасочена непосредствено против него. То към този момент е възобновено, оповестяват локални представители.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР