Руски свещеник предизвика мощно възмущение в социалните мрежи, след като

...
Руски свещеник предизвика мощно възмущение в социалните мрежи, след като
Коментари Харесай

Луд свещеник едва не удави бебе при кръщане

Руски духовник провокира мощно отвращение в обществените мрежи, откакто майка се оплака, че отец едвам не е удавил дребното й дете по време на кръщелна гала, която излязла отвън всевъзможни граници и замязяла по-скоро на обред по екзорсизъм, написа Канал 3.

Свещеникът Василий Нечепоренко, прочут с църковното си име Фотиос, е отхвърлен за една година, откакто церемонията приключва с подадена тъжба от фамилията на детето.

Инцидентът е станал през уикенда в дребна черква в град Гатчина, на към 40 км от Санкт Петербург. Видео от церемонията демонстрира, че свещеникът взема едногодишното бебе и го носи към купела за кръщене. Според съветската православна традиция, детето би трябвало да бъде потопено три пъти в светена вода, с цел да бъде кръстено.

На фрагментите се вижда по какъв начин детето плаче с все мощ и се съпротивлява. Свещеникът се пробва да потопи бебето няколко пъти, като принудително го бута в купела. При тази панорама майката се втурва, с цел да вземе детето си от ръцете на разбеснелия се поп. Свещеникът обаче не й разрешава и я блъска встрани.

Майката на детето Анастасия Алексеева съобщи пред съветските медии, че атмосферата по време на кръщенето е била напрегната още през цялото време. Свещеникът строго се предиздвикал на нея и кръстника, че не знаят молитвите.

”След първото потапяне разбрах, че бебето се дави. Исках да го издърпам ”,споделя още майката, която прецизира, че е открила натъртвания по тялото на детето след церемонията.

Детето има драскотини по шията и рамото и страда от под паника офанзиви,има истерични пристъпи оттогава.

Майката споделя още, че след кръщенето църковните чиновници са я призовали да се извини на свещеника за държанието си, само че тя отишла и подала тъжба в полицията.

Свещеник Фотий обаче отхвърля всевъзможни непозволени дейности. Той съобщи, че ”нищо извънредно не се е случило “ и упрекна майката, че ”се е намесила “ в ритуала и разпалила ненужно напрежение.

" Предполагам, че на майката просто и е станало скучно, имаше доста свободно време и нямаше какво да прави. Нищо не се случи, а тя изпадна в нервност ", съобщи той и добави, че дамата е пристигнала неподготвена за кръщенето и свръхемоционална.

" Бебето не се удави и не удари главата си в стените на купола. Имам 26 години църковна работа ", безапелационен бе той.

Междувременно църковната администрация в Гатчина съобщи, че и различен път са получавали недоволства за грубостите на отец Фотио при работа с деца.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР