Руски Су-25 е свален от бунтовници в провинция Идлиб, предава

...
Руски Су-25 е свален от бунтовници в провинция Идлиб, предава
Коментари Харесай

Руски самолет е вероятно свален от бунтовници в Сирия

Руски Су-25 е свален от бунтовници в провинция Идлиб, предава BBC. Медията цитира Сирийската обсерватория за човешки права, основана в Лондон, съгласно която водачът е съумял да катапултира, преди машината да катастрофира. Според разнообразни източници от бунтовниците, представени от Ройтерс, водачът на машината или е покорен, или е бил погубен.

 Руски изтребител Су-27. Опознаветелните знаци на Руските Военновъздушни сили могат да се видят на крилете на машината Руски изтребител Су-27. Опознаветелните знаци на Руските Военновъздушни сили могат да се видят на крилете на машината © Българска телеграфна агенция / АРХИВ
Видео в обществените мрежи демонстрира по какъв начин самолетът е ударен, а друго демонстрира горящи остатъци от аероплан с алена звезда на крилете - опознавателен знак на Руските военновъздушни сили.

Съдбата на водача остава неразбираема, както и групировката, която е съумяла да смъкна съветския изтребител. В региона работят и няколко джихадистки групи, свързани с Ал-Кайда.

Според източници от бунтовниците, представени от Ройтерс, водачът е бил съществено ранен и покорен, откакто е съумял да катапултира. Според различен източник той е бил погубен. Няма Официален коментар нито от Руската, нито от Сирийската войска.

Според телевизия „ Скай нюз - Арабия “ самолетът бил свален с ракета.

Су-25 е щурмовик за непосредствена поддръжка на сухопътните войски.
 Су-25 от състава на Българските Военновъздушни сили Су-25 от състава на Българските Военновъздушни сили © БТА
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР