Руски служители са посетили летище в Централен Иран най-малко два

...
Руски служители са посетили летище в Централен Иран най-малко два
Коментари Харесай

САЩ: Русия ще получи няколкостотин дрона от Иран

Руски чиновници са посетили летище в Централен Иран минимум два пъти през последните седмици, с цел да видят бойни дронове, които Москва желае да придобие за продължаващата война в Украйна. Това твърди Белият дом, представен от " Асошиейтед прес ".

Администрацията на Джо Байдън разгласява разследващите данни в миг, когато следва американският държавен глава да се срещне с водачите на шест арабски страни от Персийския залив, в това число Египет, Йордания и Ирак.

Очаква се Байдън да изложи визията си за Близкия изток преди приключването на последния стадий от четиридневното си пътешестване, предопределено да укрепи позициите на Съединени американски щати и да сплоти района против Иран.
 Иран дава на Русия свои бойни дронове
Иран дава на Русия свои бойни дронове

Информацията е от Съединени американски щати

Белият дом оповестява, че Иран е посочил дроновете на съветски публични лица на летище Кашан на 8 юни и 15 юли. Вашингтон разгласява и сателитни изображения на дронове Shahed-191 и Shahed-129, които са в полет, до момента в който транспортен аероплан на съветската делегация е на земята.

Съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан съобщи, че страната му има информация, че иранското държавно управление се готви да даде на Русия няколкостотин дрона.

" Според нас на публична съветска делегация неотдавна бе направена проява на ирански безпилотни летателни апарати, способни да правят офанзиви. Публикуваме тези изображения, снимани през юни, които демонстрират ирански дронове, които съветската държавна делегация е видяла този ден ", добави той. По негови думи това допуска продължаващ съветски интерес към придобиването на ирански безпилотни летателни апарати, способни да правят офанзиви.

Според американски чиновници през юни е било първото посещаване на съветска делегация на иранското летище за проява на дроновете.
 Иран тества безпилотни самолети на военни учения
Иран тества безпилотни самолети на военни учения

Иран и районните му съдружници от ден на ден разчитат на безпилотни самолети
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР