Руски шпиони са използвали френските Алпи като база за провеждане

...
Руски шпиони са използвали френските Алпи като база за провеждане
Коментари Харесай

Руски шпиони използвали Алпите като база за операции в Европа, включително у нас

Руски шпиони са употребявали френските Алпи като база за осъществяване на интервенции в цяла Европа. Те са били сътрудници на елитно отделение на ГРУ, което се е занимавало с поръчкови убийства, саботажи и ръководство на по този начин наречените " мъртви пощенски кутии ", които се употребяват от секрети сътрудници и подчинените им за замяна на информация, написа френският в. " Le Monde ".

Някои от шпионите са работили и в България.

По данни на изданието, става въпрос за група от 15 души, за един от които има данни, че е забъркан в покушението против някогашния сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия през май 2018 година

Западните спецслужби са попаднали по следите на шпионската група в процеса на следствието на опита за ликвидиране на Скрипал.

Между 2014 година и 2018 година тези съветски сътрудници неведнъж са обитавали в дребни градчета в югоизточната част на Франция, измежду които Шамони и Евиан.

В обявата на " Le Monde " се споделя, че шпионите са работили в България, Молдова, Черна гора и други страни, само че не във Франция.

Западните спецслужби не са съумели да конфискуват оръжие или други предмети, принадлежащи на групата.

Припомняме, през вчерашния ден немското държавно управление експулсира от страната двама съветски дипломати, забъркани в поръчково ликвидиране на някогашен чеченски полеви пълководец в Берлин през август тази година. Германското външно министерство съобщи, че до екстрадицията се е стигнало поради нежеланието на Москва да сътрудничи при следствието на това закононарушение. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР