Руски сенатори са разработили законопроект, който ще забрани разпространението в

...
Руски сенатори са разработили законопроект, който ще забрани разпространението в
Коментари Харесай

Русия скрива със закон пораженията от обстрели и дронове

Руски сенатори са създали законопроект, който ще забрани разпространяването в медиите и интернет на фотоси и видеоклипове, показващи следствията от обстрел на съветска територия, офанзиви с дронове и други сходни произшествия , оповестява ТАСС. Изключение вършат материалите, публично публикувани от Министерството на защитата на Русия.

" Предлага се да се забрани разпространяването на информация за местоположението на обстрел или попадение на снаряд на територията на Русия, за потреблението на оръжия, системи за противовъздушна защита, безпилотни летателни апарати и други специфични оръжия, които разрешават да се разпознава техният вид, местонахождение, старт или траектория на полета ", цитира ТАСС ръководителя на комисията на Съвета на федерацията по конституционно законодателство и държавно устройство Андрей Клишас.

Освен това ще бъде неразрешено публикуването на материали, съдържащи данни за дислокацията на военните, за военната инфраструктура, сериозни уреди, които разрешават да се разпознава тяхното местонахождение, да се откри фактът на провалянето им и да се оцени естеството на вредите .

За нарушение на тези правила се предлага да се вкарат г лоби до 500 хиляди рубли (около 9300 лв) или отнемане от независимост до три години " при рецидив за разпространяване на информация ", написа ТАСС.0

Според Клишас такива фрагменти могат да се трансфорат в източник на информация, която след това да бъде употребена от врага .

Публикуваните в медиите и интернет материали за произшествия, свързани с военни дейности, постоянно са в директно несъгласие с формалните изказвания на съветските управляващи.

Например, след с рещу десантния транспортен съд " Оленегорский Горняк " в пристанището на Новоросийск , Министерството на защитата и кметът на града обявиха, че офанзивата е била сполучливо отблъсната. Въпреки това, съвсем незабавно в " Телеграм " каналите на съветските блогъри се появи видео на транспортен съд, който тегли и е накривен встрани.
 Руският десантен транспортен съд е претърпял съществени вреди в Новоросийск
Руският десантен транспортен съд е претърпял съществени вреди в Новоросийск

Той е получил пробойна под левия борд
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР