Руски сайтове твърдят, че на 11 октомври предстои срив на

...
Руски сайтове твърдят, че на 11 октомври предстои срив на
Коментари Харесай

Ще се срине ли интернет на 11 октомври?

Руски уеб сайтове настояват, че на 11 октомври следва срив на интернет заради предстоящата промяна на ключовете на системата dns, която преобразува буквения адрес на всеки уебсайт в дигитален IP-адрес.

Пред БНР Вени Марковски - един от пионерите на интернет в България, който сега е вицепрезидент на организацията, която се занимава с домейн имената в интернет, изясни, че предстоящата замяна на ключове не се е случвала от 2010-а година насам: „ Важното, което би трябвало да се знае, е, че системата за домейни и имена поддържа опцията, в случай че човек напише обещано име на даден уебсайт, да е сигурен, че отива навръх този уебсайт. Най-вероятно в България в действителност никой няма и да усети, че има смяна на този ключ на сигурността, който ще се смени на 11 октомври. По принцип, това беше планувано още в самото начало, когато беше въведен ключът и то е направено за да се усъвършенства сигурността, стабилността и устойчивостта на системата за домейни. Това е част от общоприетата процедура – на всеки няколко години би трябвало да се трансформира този ключ, само че това се прави на първо място за потребителите да имат по-надежден и сигурен интернет “.

България е една от страните с развита интернет инфраструктура и би трябвало да няма проблеми за потребителите, изясни Марковски, който акцентира, че осъвременяването е ангажимент на интернет-операторите.

„ Нашата работа е толкоз тривиална и по този начин не се вижда от потребителите, че нещата са окей и няма вести. В случая по-скоро някой се е опитал да направи сензация, с цел да може да разгласява публикация “, заключи Марковски изказванията в съветски уеб сайтове.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР