Руски сателит се е опитал миналата година да шпионира френско-италиански

...
Руски сателит се е опитал миналата година да шпионира френско-италиански
Коментари Харесай

Франция обвини Русия в опит за сателитен шпионаж

Руски спътник се е опитал предходната година да шпионира френско-италиански спътник и по този начин да получи загадка военна информация, съобщи Франс прес. Новината заяви френската министърка на въоръжените сили Флоранс Парли по време на посещаване в Националния център за галактически проучвания в Тулуза.

"Докато спътникът "Атена-Фидус " обикаляше умерено към Земята, различен спътник се приближи до него, по-близо от нужното. Приближи се толкоз близо, че в действителност можеше да си помислим, че се пробва да подслуша известията ни. Да се опитваш да подслушваш съседите си не е просто неприветливо. Това се назовава шпионаж. Става дума за добре известния, само че малко недискретен съветски спътник "Луш-Олимп ". Щом го забелязахме, взехме нужните ограничения. Започнахме да го следим и забелязахме през идващите месеци, че той интензивно се движи и около други цели ", съобщи Парли.

Съединени американски щати неотдавна оповестиха за "твърде странното " държание на съветски "космически обект " през октомври 2017 година, отбелязва Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР