Руски самолети със системи “Кинжал започват да патрулират над Черно

...
Руски самолети със системи “Кинжал започват да патрулират над Черно
Коментари Харесай

Изявлението на Путин в Пекин

Руски самолети със системи “Кинжал ” стартират да патрулират над Черно море, сподели съветският президент Владимир Путин, отговаряйки на въпроси на публицисти след визитата си в Китай.

Държавният глава назова офанзивата против болница в линията Газа извънредно събитие и злополука, която може да алармира за края на близкоизточния спор, изрази убеденост, че доставката на американски ракети ATACMS няма да помогне на Украйна и приказва за договарянията с китайския президент Си Дзинпин „ на чаша чай “.

Ето най-важното от изявлението на Путин:

За “Кинжалите ” над Черно море

“Руските въздушно-космически сили стартират да патрулират на непрекъсната основа в неутралната зона на въздушното пространство над Черно море. Нашите самолети МиГ-31 са въоръжени с комплекси “Кинжал ”. Тези комплекси имат обсег над хиляда километра и скорост от Мах девет.

Това решение идва в миг, когато Съединени американски щати от ден на ден се въвличат в украинския спор. Освен това всичко това се случва на фона на спора в Близкия изток, всичко това нажежава атмосферата.

„ Това не е опасност, само че ние ще упражняваме образен надзор, надзор с оръжие на това, което се случва в Средиземно море.

За доставките на ракети ATACMS за Украйна

Ракетите ATACMS, които Вашингтон скрито достави на Киев, няма да могат коренно да трансформират обстановката: “На първо място, това, несъмнено, предизвиква щета и това основава спомагателна опасност. Второ, ние, несъмнено, ще можем да отблъснем тези офанзиви.

„ Няма нищо положително за Украйна в този смисъл. Това просто удължава мъката. “

За специфичната военна интервенция

Твърденията, че Руската федерация сякаш претърпява проваляне в Украйна, са смешни: „ Ако войната е изгубена от Русия, за какво да доставяме ATACMS? Нека си върнат ATACMS и всички останали оръжия, хапнете палачинки и седнете при нас на чаша чай. ”

Украинските въоръжени сили започнаха следващото „ от дълго време оповестено и предстоящо “ контранастъпление, към този момент в посока Херсон: „ Все още няма резултат, има загуби. Няма резултат, както беше в Запорожие и по други посоки. ”

Москва отбелязва промени в риториката на Запада и Киев във връзка с възможни мирни договаряния. „ Ако украинската страна желае същински преговорен развой, то това би трябвало да стане не с някакви „ театрални жестове “, а първото нещо, което би трябвало да се направи, е да се анулира указът на президента на Украйна [Владимир Зеленски], забраняващ договарянията. ”

За близкоизточния спор

Атаката против болница в Газа беше “ужасно събитие, стотици убити, стотици ранени ”. Може би това ще бъде сигнал, че „ този спор би трябвало да завърши допустимо най-бързо или във всеки случай да сведе въпроса до опцията за започване на някакви контакти и договаряния “.

Въз основа на резултатите от телефонните диалози на Путин с водачите на пет страни от Близкия изток усещането е, че „ никой не желае да продължи, да развива спора и да утежнява обстановката “: „ На процедура няма подготвеност за прекъсване на спора, за обръщането му в широкомащабна война “.

Русия постоянно се е застъпвала за палестинска самостоятелност: „ Що се отнася до основаването на палестинска страна, ние имаме кардинална позиция, тя въобще не е обвързвана с актуалната рецесия, макар че, несъмнено, изважда този проблем на повърхността.

За връзките с Китай

Русия изпревари Германия по търговски оборот с Китай и „ от извънрегионалните страни “ зае второ място след Съединените щати: „ Обемът на комерсиалния оборот, за който приказваме през днешния ден, е в действителност впечатляващ. Поставихме си задачата да реализираме 200 милиарда $ през 2024 година И когато формулирахме това през 2019 година, ще ви кажа искрено: малко хора имаха вяра, че това въобще е допустимо. “

На среща в Бишкек държавните ръководители на Руската федерация и Китай ще уточнят осемте точки, контрактувани по време на мартенското посещаване на Си Дзинпин в Москва, и ще подпишат проект за взаимоотношение сред двете страни до 2030 година „ Това е доста добър проект, той е толкоз характерен и важен. “

Путин и китайският водач след договаряния в уголемен и стеснен състав разискаха тет-а-тет поверителни тематики: “Разговаряхме лице в лице на чаша чай. Говорихме евентуално час и половина, може би два. Някои въпроси от изцяло конфиденциален темперамент бяха разисквани лице в лице, в умозаключение сподели Путин. ”

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР