Руски съд започна в понеделник нов процес срещу затворения руски

...
Руски съд започна в понеделник нов процес срещу затворения руски
Коментари Харесай

Десетилетия или до живот зад решетките застрашават Навални

Руски съд стартира в понеделник нов развой против затворения съветски опозиционен водач Алексей Навални, който може да го остави зад решетките за десетилетия, съобщи Асошиейтед прес.

Процесът се организира в затвор с оптималната степен на сигурност в Мелехово, 25 километра източно от Москва, където Навални, най-големият зложелател на Кремъл, излежава деветгодишна присъда за машинация и неуважение на съда.

Навални (47 г.), който изнесе случаи на корупция по високите етажи и провежда огромни митинги срещу Кремъл, беше задържан през януари 2021 - година при завръщанено си в Москва след лекуване в Германия от отравяне с нервнопаралитино вещество, за което той упреква Кремъл.

Опозиционерът сподели, че новите обвинявания в екстремизъм, които той отхвърли като " неуместни ", могат да го оставят в пандиза за още 30 години. Добави и че следовател му е споделил, че против него ще бъде формирано и друго дело - във боен съд по обвинявания в тероризъм, които биха могли евентуално да му донесат доживотна присъда.

Новият развой стартира, до момента в който съветските управляващи вземат огромни ограничения против инакомислието на фона на войната в Украйна, която Навални подлага на критика остро.

Московският градски съд, който откри съвещанието си в понеделник в Изправителната колония №6 (ИК-6), не позволи медии в залата и те следиха делото по видеовръзка от обособена постройка. На родителите на Навални също беше отхвърлен достъп до правосъдната зала и те гледаха съвещанието отдалечено.

Навални, в затворническа униформа, изглеждаше измършавял, само че говореше разпалено и жестикулираше пламенно.

Новите обвинявания против него са свързани с дейностите на неговия антикорупционен фонд и изказвания на най-старшите му сътрудници. Те споделиха, че обвиняванията инкриминират със задна дата всички действия на фонда на Навални от основаването му през 2011 година.

Един от сътрудниците на Навални, Даниел Холодни, беше доведен от различен затвор, с цел да се изправи пред съда дружно с него.

По време на излежаването на присъдата си Навални е прекарал месеци в карцера за хипотетични нарушавания на дисциплината като погрешно закопчаване на затворническата куртка, погрешно показване пред надзирателя или за това, че е благ лицето си отвън избраното за това време.

Сътрудници и последователи на Навални упрекваха затворническите управляващи за това, че не са му обезпечили същинска здравна помощ и показаха угриженост за неприятното му здравословно положение, напомня АП.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР