Руски съд започна днес да разглежда искане за обявяване на

...
Руски съд започна днес да разглежда искане за обявяване на
Коментари Харесай

Съд в Русия готви предизборен нокаут срещу мрежата на Навални

Руски съд стартира през днешния ден да преглежда искане за оповестяване на организации, свързани с хвърления в пандиза критик на Кремъл Алексей Навални, за " екстремистки ", стъпка, която в случай че бъде утвърдена, ще наложи възбрана на сподвижниците му да вземат участие в парламентарните избори през септември, оповестява " Ройтерс ".

Делото, последната глава в отдавнашните репресии против най-яростния вътрешен съперник на президента Владимир Путин, може да нанесе финален удар на голяма политическа мрежа, която Навални построи в продължение на години, с цел да се опита да оспори хватката върху властта на съветския държавен глава.

Делото е заведено от канцеларията на основния прокурор на Москва, който упрекна Навални и неговите съратници в опит да подбудят гражданска война, като се пробват да дестабилизират социално-политическата обстановка в Русия с активността си.
 Путин подписа
Путин подписа " екстремисткия " закон, който не разрешава на критици да вземат участие в избори

Подписаха го тъкмо в деня, когато Навални има рожден ден

Правната атака отразява такива, водени в предишното против крайнодесни групи, ислямистки организации и " Свидетели на Йехова ", които бяха оповестени за екстремистки от съдилищата и неразрешени.

Навални и неговите сподвижници отхвърлиха обвиняванията на прокурора, определяйки ги като опит да смажат тяхната политическа съпротива против ръководещата партия " Единна Русия " преди парламентарните избори.

Екипът на Иван Павлов, един от юристите на Навални, написа в обществените мрежи, че чакат съдът да издаде присъда по-късно през днешния ден .

Искането на прокурора, в случай че бъде утвърдено от съда, публично ще приключи активността на мрежа от групи, основана от 45-годишния Навални, който излежава две години и половина затвор за нарушавания на условно освобождение, обвързвано с присъда за заграбване на средства, която съгласно него е изфабрикувана.

По-конкретно, това ще удари Фонда за битка с корупцията на Навални, който направи следствия за хипотетична корупция по високите етажи на властта в Русия, както и районните предизборни щабове на Навални , които са се мобилизирали в предишното за образуване на митинги против Кремъл.

Ако Русия разгласи фонда и районните групи за екстремистки, управляващите ще получат формалната власт да хвърлят в пандиза деятели и да замразят банковите им сметки . Делото към този момент накара сподвижниците на Навални да разхлабен групите.
 Русия притиска опозицията, смъкна сподвижник на Навални от аероплан
Русия притиска опозицията, смъкна сподвижник на Навални от аероплан

Андрей Пивоваров е арестуван на летището в Санкт Петербург, полиция нахлу в домове и на други

През предходната седмица Путин подписа закон, който не разрешава на членовете на " екстремистки " организации да се кандидатират.

Като се има поради, че всеобщо се чака съдът да дефинира организациите на Навални за екстремистки, новото законодателство се преглежда като слагане на завършек на очакванията на някои съратници на Навални да се кандидатират за парламентарните избори.

Те споделят, че вместо това ще се опитат да употребяват умна или тактическа изборна тактика, с цел да се опитат да подкопаят поддръжката за прокремълската ръководеща партия " Единна Русия ", тактика, която източници от Кремъл омаловажават.
 Навални разгласи от пандиза, че Русия стартира три нови следствия против него
Навални разгласи от пандиза, че Русия стартира три нови следствия против него

За учредяване на организация, в нарушаване на правата на индивида, засегнатост на арбитър и обири от фондацията му ФБК
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР