Руски съд в понеделник осъди лидера на опозицията Алексей Навални

...
Руски съд в понеделник осъди лидера на опозицията Алексей Навални
Коментари Харесай

Навални осъден да плати $1,4 млн. за клевета

Руски съд в понеделник осъди водача на опозицията Алексей Навални и неговата съмишленичка Любов Собол да платят 88 милиона рубли (1,4 милиона долара) обезщетение за нанесени вреди на компания, следена от топ съдружник в Кремъл.
През февруари Фондът за битка с корупцията (ФБК) на Навални огласи следствие, критикуващо компания за зареждане на учебни заведения с храни за качеството на доставките.
Като се базира на някогашен чиновник на компанията, ФБК съобщи, че компанията е следена от предприемача Евгений Пригожин, който е непосредствен с президента Владимир Путин и е под наказания на Съединени американски щати.
„ Значи те отровиха децата в учебните заведения и детските градини “, сподели Навални, който е най-видния критик на Путин.
" Случаите на дизентерия бяха документирани. Но ние би трябвало да плащаме ", сподели Навални в обява в Instagram в понеделник.
Говорителката на Навални Кира Ярмиш съобщи, че той и Собол - адвокатка, на която тази година беше неразрешено да се кандидатира за московския парламент – както и ФБК би трябвало да платят почти по 29 милиона рубли на компанията " Московский школник ".
На опозиционния фонд беше подредено също да отдръпна следствието.
Ярмиш съобщи, че ще апелира решението на съда.
Властите непрекъснато ускоряват натиска върху Навални и неговите поддръжници през последните няколко месеца.
43-годишният критик на Кремъл оказа помощ за организирането на огромни митинги против държавното управление предишното лято, когато десетки хиляди излязоха на улиците на Москва, с цел да изискат почтени избори.
Властите започнаха брутални контрамерки и осъдиха няколко души на затвор сред две и пет години. Още няколко са подсъдими.
През август против фондацията на Навални стартира следствие за пране на пари, като обвиняването е, че борецът против корупцията взимал пари като дарения, с които се сдобивал нелегално.
Този месец ФБК беше оповестена за " непознат сътрудник ", а офисите на Навални постоянно стават обекти на дейности на правоохранителните органи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР