Руски съд постанови днес опозиционерката Ксения Фадеева, която е близка

...
Руски съд постанови днес опозиционерката Ксения Фадеева, която е близка
Коментари Харесай

Руска опозиционерка, близка до Навални, бе задържана под стража

Руски съд постанови през днешния ден опозиционерката Ксения Фадеева, която е близка до Алексей Навални, да бъде арестувана под стража, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Фадеева е застрашена от 12-годишна присъда за " екстремизъм ". Решението за задържането ѝ под стража бе взето от съд в Томск.

Фадеева е една от малцината доближени на Навални, съумели да заемат изборна служба. Тридесет и една годишната жена бе определена през септември 2020 година за общински консултант в Томск.

" Ксения е политически пандизчия ", написа в информационното приложение " Телеграм " Андрей Фатеев, различен съдружник на Навални, заел изборна служба.

" Правителството я санкционира поради законните ѝ и честни политически действия, поради битката ѝ с корупцията и поради това, че тя упорства да бъде заменена властта в тази страна ", се споделя още в изказването на Фадеев, който напусна Русия.

След като придвижването на Навални бе оповестено за " екстремистко ", мнозина от членовете му избягаха в чужбина, с цел да не бъдат преследвани от управляващите. Фадеева обаче взема решение да остане в Русия. Тя бе задържана през декември 2021 година, като ѝ бе повдигнато обвиняване, че е основала " екстремистка " организация. Досега тя се намираше под домакински арест.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР