Руски съд осъди днес двама членове на лява младежка организация

...
Руски съд осъди днес двама членове на лява младежка организация
Коментари Харесай

Руски съд осъди двама членове на лява младежка организация за тероризъм

Руски съд осъди през днешния ден двама членове на лява младежка организация за тероризъм по време на развой, който правозащитни организации окачествиха като изфабрикуван и учреден въз основата на изтръгнати със мощ признания, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

Тричленният правосъден състав на военния съд в Санкт Петербург, разглеждащ каузи за тероризъм, призна 25-годишния Виктор Филинков и 28-годишния Юли Бояршинов за отговорни в присъединяване в терористична организация. Филинков бе наказан на седем години затвор, а Бояршинов, който бе съден и за владеене на експлозиви, бе наказан на пет и половина години затвор.

Бояршинов се призна за отговорен пред съда, а другият наказан Филинков, който е от казахстански генезис, пледира почтен, и твърдеше, че самопризнанията му са били изтръгнати с мъчения с електрошок, отбелязва Агенция Франс Прес.

И за двамата се твърди, че са принадлежали към организацията " Сет " ( " Мрежата " ), седем членове на която бяха приети за отговорни и наказани на огромни периоди затвор по-рано тази година в град Пенза, на към 500 км. югоизточно от Москва.

Организацията е упреквана за подготовка на офанзиви по време на съветските президентски избори през март 2018 година и по време на Световното състезание по футбол в Русия през лятото на 2018 година, само че проверяващите не съумяха да потвърдят тези обвинявания в хода на процеса.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР