Руски съд издаде ефективна присъда затвор за брата на опозиционера

...
Руски съд издаде ефективна присъда затвор за брата на опозиционера
Коментари Харесай

Русия осъди и брата на Алексей Навални

Руски съд издаде ефикасна присъда затвор за брата на опозиционера Алексей Навални, съобщи Българска телеграфна агенция.

Московски съд издаде през днешния ден ефикасна присъда затвор за брата на основния критик на Кремъл Алексей Навални - Олег, по дело, за което неговите поддръжници споделиха, че е политически стимулирано, съобщи Франс прес. Присъдата бе произнесена задочно, тъй като управляващите не знаят къде се намира Олег Навални, за който подозират, че е в заточение в чужбина.

През август 2021 година Олег Навални бе наказан на една година затвор условно за нарушение на антиковидните ограничавания, откакто прикани руснаците да стачкуват за освобождение на брат му Алексей, който от повече от година е в пандиза.

Констатирайки, че Олег Навални не се е явявал пред службите за осъществяване на наказванията, както изисква присъдата му, съдът реши през днешния ден да " промени условната му присъда в ефикасна ", написа в Туитър неговият юрист Никос Параскевов.

Според съветските осведомителни организации, които през днешния ден цитират ръководителя на съда, Олег Навални е отпътувал за Кипър през септември и от този момент при съветските управляващи не е постъпвала никаква информация за негово завръщане в Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР