Руски съд глоби собственика на Уикипедия - Фондацията Уикимедия -

...
Руски съд глоби собственика на Уикипедия - Фондацията Уикимедия -
Коментари Харесай

The Cube: Защо руски съд глоби собственика на Уикипедия?

Руски съд санкции притежателя на Уикипедия - Фондацията Уикимедия - да заплати 2 млн. рубли, което е над 32 000 $, поради публикации, свързани с войната в Украйна. Новината заяви ръководителят на съветския клон на фондацията в изявление за Ройтерс.

Станислав Козловски съобщи, че глобата е наложена за това, че не са изтрити публикации, които Русия е поискала да бъдат отстранени. Той обаче акцентира, че фондацията ще апелира и ще се бори за правдивост.

Двете публикации, поради които компанията е наказана да заплати огромната санкция, са озаглавени:

„ Ненасилствена опозиция на гражданското население на Украйна в хода на съветското навлизане “ и „ Оценки на съветското навлизане в Украйна през 2022 година “

„ Все още разполагаме с много мощна процесуална позиция, тъй че имаме учредения да считаме, че ще успеем да отменим както тази санкция, по този начин и санкциите, наложени през април “, сподели Козловски, като се базира на по-ранните санкции на обща стойност 5 млн. рубли.

Козловски уточни още, че съществува действителен риск броят на делата против фондация „ Уикимедия “ да се усили, откакто в Уикипедия има доста публикации за съветската инвазия в Украйна, която Русия назовава „ специфична военна интервенция “

До момента са заведени единствено три правосъдни каузи.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР