Руски резервисти са въоръжавани и с лопати, поради недостиг на

...
Руски резервисти са въоръжавани и с лопати, поради недостиг на
Коментари Харесай

Русия въоръжавала резервистите с лопати. Идва ли краят на битката за Бахмут?

Руски резервисти са въоръжавани и с лопати, заради дефицит на муниции, заяви английското министерство на защитата в " Туитър " в последната си разследваща сводка, съобщи ДПА.

Миналия месец мобилизирани съветски резервисти са разказали, че са получили заповед да атакуван бетонен украински челен пост, въоръжени " с огнестрелни оръжия и с лопати ", оповестява министерството на защитата в Лондон.

" Способността на общоприетия окопен инструмент MPL-50 (малка пехотна лопата, бел. ред.) да предизвиква гибел или съществено увреждане е прекомерно митологизирана в Русия ", написа министерството в " Туитър ".

" Почти нищо не се е трансформирало откогато (инструментът) е бил основан през 1869 година, а продължаващата му приложимост като оръжие акцентира бруталните и нискотехнологични борби, присъщи за огромна част от войната ".

Военното ведомство в Лондон показва, че " скорошни доказателства свидетелстват, че е налице увеличение на случаите на непосредствен пердах в Украйна и прибавя, че евентуално има по-малка поддръжка с артилерийски огън, тъй като Русия изпитва дефицит на муниции ".

Британското министерство на защитата разгласява всеки ден сводки за развоя на военните дейности през цялото време на войната на Русия в Украйна през февруари предходната година, в опит да се опълчи на съветския разказ. Кремъл отхвърля английските сводки като агитация.

Междувременно украинският президентски консултант Андрий Ермак заяви, че жена и две деца са починали след съветски минометен обстрел в населено място в Херсонска област . Двама цивилни са починали и четирима са били ранени при съветски обстрел в Донецка област, настояват локалните управляващи.

Според съветското министерство на защитата съветските сили са унищожили командна база на полка " Азов " в Запорожка област. През последното денонощие силите на украинската защита са отблъснали над 130 офанзиви в петте посоки, където са съсредоточени главните сили на Русия, по данни на Генералния щаб на украинските въоръжени сили.

Командването на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Бахмут е почнало непълен отказ на силите от града по черните пътища сред Хромово и Красное, откакто последният останал път за доставяне от Хромово към Часов Яр е подложен под цялостен огневи надзор на съветските подразделения, в това време оповестява в последната си сводка за събитията на най-горещата точка от руско-украинската война " Рибар ", представен от " Фокус ".


Съгласно информацията на Telegram-канала, в Бахмут и покрайнините му не престават яростни боеве. Щурмови отряди на ЧВК " Вагнер " с поддръжката на постоянната войска на въоръжените сили на РФ пробиват защитата на украинската формация.

През последното денонощие е открит надзор над 20 опорни точки на ВСУ в разнообразни региони. " Вагнеровците " напредват по направленията към Богдановка, Хромово, в регионите на Илиновка, Собачевка и Будьоновка.

Според съветски военни репортери, през нощта против 4-ти март при опит за евакуиране от Красное са унищожени две групи от разнообразни формирования на ВСУ.

Сега украинското командване на силите на 93-та механизирана от ВСУ, с поддръжката на отрядите на ССО на Украйна, по секторите на маршрутите за Часов Яр и Константиновка, организира контраатаки за задържане на " вагнеровците " и с цел да завоюва време.

Според данните на " Рибар ", ВСУ към този момент изтеглят сили от централните и западните региони на Бахмут. В момента най-боеспособните формирования се изтеглят от зоната на бойните дейности.

В същото време обособени елементи на ВСУ оказват опозиция и правят бойни излети, създавайки кулоар за евакуиране на войските под ударите на артилерията и авиацията на съветските войски.

Тези старания имат за цел единствено да завоюват време и да забавят оптимално съветските елементи. Битката за Бахмут е покрай своя край.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР