Руски разузнавателен самолет прелетя ниско над Вашингтон, предизвиквайки вълнение в

...
Руски разузнавателен самолет прелетя ниско над Вашингтон, предизвиквайки вълнение в
Коментари Харесай

Руски разузнавателен самолет прелетя ниско над Капитолия и Пентагона

Руски разследващ аероплан прелетя ниско над Вашингтон, предизвиквайки неспокойствие в американската столица, предадоха Асошиейтед прес и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.

Маршрутът му мина над знакови обекти като Капитолия и Пентагона. Полетът обаче бе позволен от американските управляващи в сходство с интернационалния контракт " Открито небе ", страни по който са и Съединените щати, и Русия.
Споразумението разрешава на всяка от 34-те страни по него да изпращат свои невъоръжени самолети да прелитат за наблюдаване над цялата територия на останалите.

Високопоставени представители на американските въоръжени сили и разузнаване обаче показаха безпокойствие, че Русия се възползва от софтуерния си прогрес, с цел да нарушава духа на контракта.

Така да вземем за пример тя е наложила ограничавания на полетите над столицата Москва и в миналото размирната република Чечения, както и покрай Южна Осетия и Абхазия - двете грузински сепаратистки области, които в този момент де факто са под неин надзор.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР