Руски разузнавателен самолет А-50 e бил повреден при нападение с

...
Руски разузнавателен самолет А-50 e бил повреден при нападение с
Коментари Харесай

Беларуски партизани взривиха руски военен самолет край Минск

Руски разследващ аероплан А-50 e бил развален при нахлуване с дрон на летище край беларуската столица Минск в неделя . Това настояват беларуски партизани и членове на опозицията в заточение, оповестява " Ройтерс ".

" Бяха употребявани дронове. Участниците в интервенцията са беларуси ", написа в " Телеграм " Александър Азаров, водач на беларуската антиправителствена организация БИПОЛ. Той прецизира, че причинителите на нападението към този момент са в сигурност зад граница.

В Туитър Франак Вячорка, консултант на беларуската опозиционна лидерка Светлана Тихановска, съобщи, че това е най-успешният акт на бойкот от началото на 2022 година

Предната и централната част на самолета, както и радарната антена са развалени вследствие на две детонации при офанзивата в авиобаза " Мачулищи " край Минск , показва БИПОЛ.

" Бериев A-50 " е съветски аероплан за радиолокационно разкриване, с благоприятни условия за командване и надзор от въздуха и дарба да наблюдава до 60 цели едновременно.
 Британското разузнаване: Диверсионни групи тормозят Русия
Британското разузнаване: Диверсионни групи тормозят Русия

Зачестяват саботажите против ЖП линии

От началото на съветската инвазия в Украйна преди година бяха осъществени няколко саботажа в Беларус и в съветски области, граничещи с Украйна, най-много против железопътната мрежа.

Въпреки че президентът на Беларус Александър Лукашенко не е взел директно присъединяване във войната на Москва против Украйна, той позволи на съветските сили да употребяват беларуската територия като плацдарм при започване на нашествието преди година.

и организираха голям брой учения. В Беларус са ситуирани огромен брой съветски изтребители и самолети за ранно предизвестие.

" Гордея се с всички беларуси, които не престават да се съпротивляват на съветската хибридна окупация на Беларус и се борят за свободата на Украйна ", написа Тихановска в Туитър.
 Беларус отхвърля за престрелка по границата с Украйна
Беларус отхвърля за престрелка по границата с Украйна

Според известията, това се е случило в събота
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР