Руски ракети, изстреляни по Украйна са паднали погрешка на територията

...
Руски ракети, изстреляни по Украйна са паднали погрешка на територията
Коментари Харесай

Руски ракети удариха Полша, има най-малко двама загинали!

Руски ракети, изстреляни по Украйна са паднали простъпка на територията на Полша, има минимум двама починали, заяви Би Би Си. 
Прочетете още
Полша е член на НАТО и граничи с Украйна. Експлозиите в Полша са разследване от всеобщата бомбардировка против украински градове от Русия по-рано през днешния ден, при която бяха изстреляни над 100 ракети.

Министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки привиква комисията на Съвета на министрите по въпросите на националната сигурност и защитата " по неотложност ", заяви представителят на държавното управление Пьотр Мюлер.  Ракетите са паднали в град Пшеводов. Той не даде детайлности за тематиките на срещата, а се ограничи единствено, че е " поради рецесията ".

Полиция, прокуратура и бойци от армията към този момент са на място. Предполага се, че задачата на ракетите евентуално е украинският град Лвов, който е на към 100 км южно от полския Пшеводов. Заблудените ракети са паднала на 65 километра в територията на Полша.

Че ударите са нанесени от съветски ракети бе доказано от разузнаването на Съединени американски щати пред АП, заяви " Евронюз ".

Съгласно договорите на НАТО нахлуване против един съдружник от пакта се смята за нахлуване против всички страни от него, напомня английското издание.

След офанзивата през днешния ден, украинският президент Влодимир Зеленски сподели, че Русия е изстреляла минимум 85 ракети, „ множеството от които по енергийна инфраструктура “, и е спряла зареждането в доста градове.

„ Работим, ще възстановим всичко. Ще преживеем всичко ", зарече се президентът. Министърът на енергетиката сподели, че офанзивата е " най-масовата " бомбардировка на енергийни уреди на фона на 9-месечната съветска инвазия, поразявайки както системите за произвеждане на сила, по този начин и за транспорт.

Докато Съветът за национална сигурност на Полша заседава след известията, че съветски ракети са блъснали плантация в Przewodów, покрай украинската граница, към момента няма публично удостоверение от полското държавно управление или американски чиновници - първичният източник, оповестява AP, е американското разузнаване. 

Говорител на Пентагона сподели: „ Запознати сме с известията в пресата, в които се твърди, че две съветски ракети са блъснали място в Полша покрай украинската граница. Мога да ви кажа, че все още нямаме информация, която да удостовери тези известия и преглеждат това в допълнение.

Руското министерство на защитата назова отчетите „ умишлена провокация “. 

Киев и други украински градове бяха атакувани от десетки съветски ракети във вторник - Украйна твърди, че Русия е изстреляла повече от 90 ракети, от които 73 са били свалени.

Украйна споделя, че това е най-големият удар на Русия против енергийната система на страната след нашествието през февруари. В разследване на това има доста спирания на електрозахранването бяха наложени, защото инфраструктурата беше разрушена.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР