Руски ракети и дронове удариха Одеса. Според местните власти става

...
Руски ракети и дронове удариха Одеса. Според местните власти става
Коментари Харесай

Русия засипа Одеса с ракети и дронове

Руски ракети и дронове удариха Одеса. Според локалните управляващи става дума за три офанзиви против украинския град в границите на часове. Най-малко трима са потърпевши.

В над 10 области в Източна Украйна краткотрайно оповестиха въздушна паника. Според управляващите в Одеса са избухнали пожари поради паднали парчета от свалени съветски ракети и дронове. Повредени са супермаркет, жилищен блок и общежитие на образователно заведение в града. За гърмежи се оповестява и в Запорожие. 

В Херсон беше разгласен ден на печал поради обстрела с 7 жертви, измежду които и момиченце на по-малко от месец. 

 
Брат ѝ, който е единствено на 12 години, стига до болничното заведение. Но, за жалост, не съумяват да го спасят. Починал е от получените контузии - тежки контузии. Майката на децата - Олеся, на 39 години, също умря.
Володимир Зеленски, президент на Украйна 

По думите на украинския президент Володимир Зеленски за денонощие в Херсон е имало близо 20 обстрела. Според министъра на защитата Олексий Резников Украйна е най-минираната страна в света. Той съобщи, че тук-там военните откриват по 5 мини на квадратен метър. 

Междувременно финансовият министър на Германия - Кристиан Линднер, дойде в Киев за първи път от началото на съветската инвазия. А в Беларус и Русия се чака аудиенция на военния министър на Китай по-късно тази седмица.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР