Руски представители и до момента не са допускани до бившия

...
Руски представители и до момента не са допускани до бившия
Коментари Харесай

Ни вест, ни кост от Скрипал! Няма доказателства живи ли са

Руски представители и досега не са допускани до някогашния двоен сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия. Британските управляващи крият отровените татко и щерка. Най-вероятно съветските консули въобще няма да получат достъп до тях.

До този извод е стигнал посланикът на Русия в Лондон Александър Яковенко след среща с Филип Бартън, общоприет шеф в английското външно министерство по консулските въпроси и въпросите, свързани със сигурността, написа Блиц.

„ Ще ви кажа почтено – останах незадоволен от този диалог по простата причина, че от него стана ясно, че няма да получим достъп до двамата Скрипал, подобен просто няма да ни бъде даден. Британците се базират на това, че следствието се води от полицията, всички сигнали, че двамата Скрипал не желаят да се срещат с нас, към този момент ни били предадени.

Но както е известно, тези сигнали не се съдържаха в техни физически изказвания, ние по този начин и не сме ги видели – живи ли са, не са ли живи, какво се случва с тях, дали са в положително здраве “, показва Яковенко, представен от информационните организации.

Той акцентира, че съветската страна физически няма опция да се увери в какво положение са Сергей и Юлия Скрипал, дали те работят по своя воля.

По думите на Яковенко диалогът му с Бартън му е основал „ тежко усещане “. „ Ние ще продължим да действаме в границите на интернационалното право, ще продължим да се занимаваме с тези въпроси, само че обстановката е доста комплицирана – заключи посланикът. - Мисля, че пораства натискът върху английската страна даже от страна на техните най-близки съдружници “.

Руският дипломат описа пред публицистите, че многочислените му въпроси за положението на двамата Скрипал са останали без отговор.

„ Снимки няма. Достъп няма. Нищо няма. Ние даже не знаем къде се намират те... За страдание, не получих нова информация за делото и положение и здравето на Сергей и Юлия Скрипал. Макар че зададох десетки въпроси. Твърдо неприемане и неготовност да се беседва по тази тематика “, сподели Яковенко.

Според него с дейностите си английската страна слага под подозрение репутацията на цялата страна.

На 4 март в британския град Солсбъри бяха отровени наказаният в Русия за шпионаж в интерес на Англия някогашен полковник от съветското Главно разследващо ръководство Сергей Скрипал и неговата щерка Юлия. Избухна огромен интернационален скандал. Лондон твърди, че съветската страна е причастна към отравянето на двамата с веществото  А234, известно като „ Новичок “. Москва изрично отхвърля. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР