Руски правителствен самолет е прелятял през българското въздушно пространство. Това

...
Руски правителствен самолет е прелятял през българското въздушно пространство. Това
Коментари Харесай

Руски самолет е прелетял през въздушното ни пространство с разрешение на МВнР

Руски държавен аероплан е прелятял през българското въздушно пространство. Това е удостоверил формален представител на държавното управление ни пред БГНЕС.

Източникът на медията е прецизирал, че полетът е бил позволен от Министерството на външните работи (МВнР) и е бил с филантропична цел - прибиране на съветски дипломати .

Руският държавен аероплан е кацнал в 9.26 ч. тази заран на летище " Никола Тесла " в Белград. Той е изхвърчал от Сочи и е минал през въздушното пространство на България, което още през февруари за съветски самолети.

Самолетът е навлязъл в небето над страната ни сред Варна и Бургас и го е напуснал в региона на Видин. Полетът е почнал в 8.02 съветско време и е завършил в 9,26 часа сръбско време. Той е регистриран и от уеб страницата Flightradar.24.
 Изгониха шест съветски дипломати от Северна Македония
Изгониха шест съветски дипломати от Северна Македония

Това е второ изпъждане в рамите на месец

Според излъчващата в няколко републики на някогашна Югославия телевизия N1, представена от БГНЕС, самолетът е имал за цел да прибере съветските дипломати, които са оповестени за личност нон грата в страните, където са били на работа, и не могат да се завърнат в Русия.

Телевизията прецизира, че сходни полети са били реализирани от началото на войната в Украйна със същата цел - да бъдат приберани съветски дипломати.

Полет със същия аероплан е бил осъществен и на 17 април от Москва за Копенхаген, когато е било избегнато въздушното пространство на страните, които са забранили съветски полети.

Според информация на БГНЕС по-късно самолетът е прелетял над територията на България и назад за Руси я.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР