Руски политици-пропагандисти отново се забъркаха в скандал със САЩ, използвайки

...
Руски политици-пропагандисти отново се забъркаха в скандал със САЩ, използвайки
Коментари Харесай

Медведев, Песков и Захарова пак се забъркаха в глупав скандал, монтираха реплики на американски сенатор


Руски политици-пропагандисти още веднъж се забъркаха в скандал със Съединени американски щати, употребявайки жестоко изопачение и манипулиране – способи, присъщи за времената на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), само че употребявани най-редовно и през властването на Путин.

Министерството на вътрешните работи на Русия разгласи за търсене американския сенатор Линдзи Греъм по обвинявания за престъпно закононарушение. Стана ясно, че делото „ за русофобски изявления “ на сенатора е поръчано от шефа на съветския Следствен комитет Александър Бастрикин.

Повод за делото станал видеозапис от среща на Греъм с украинския президент Володимир Зеленски, при която сенаторът сякаш декларирал, че гибелта на руснаците във войната е добра финансова инвестиция на Съединени американски щати.

Моментално стана ясно, че видеото е жестоко манипулирано и двете изречения (за гибелта на руснаци и за инвестицията, б.р.) нито са една до друга, нито имат нещо общо с концепцията, която пропагандистите се пробват да внушат на безропотната съветска маса.

Цял ден през вчерашния ден Дмитрий Песков, Дмитрий Медведев и Мария Захарова заклеймяваха по всевъзможни малките екрани сенатора републиканец, че одобрявал „ инвестицията в гибелта на руснаци “. На тримата пропагандисти очевидно не им направи усещане, че организация Reuters неотложно потвърди по какъв начин думите са извадени от подтекста и манипулирани „ за вътрешно прилагане “. Това опровергаване, естествено, няма да бъде показано на локалната аудитория и по този начин у съветската навалица ще остане усещането, че Кремъл в действителност води война с Щатите.

Във видеото, изначало публикувано от офиса на Зеленски, а след това „ пипнато “ от съветските служби, две реплики на Греъм са поставени една след друга. Смисълът им съгласно съветските служби би трябвало да е: 1) Руснаците умират… 2)… а ние никогатолкова сполучливо не сме си харчили парите. Това е монтаж – в реалност фразите на сенатора нито са една след друга, нито има някаква логическа връзка сред тях.

Ето защо се приказва в записа в действителност:

Отначало сенатор Греъм споделя, че съпротивата на украинците му припомня на героическите страници от американската история.

– Имало е време, когато и ние сме били такива – сражавали сме се до последния човек, желали сме да бъдем свободни, или да умрем. (Греъм явно има поради Войната за самостоятелност на Съединени американски щати от Англия през 18-ти век, б.р.)

– Сега сте свободни. И ние също ще бъдем – дава отговор Зеленски.

– А руснаци умират – споделя Греъм.

– Да, само че те пристигнаха на наша територия. Ние не водиме война на тяхна територия – споделя Зеленски.

Фразата на Греъм за това по какъв начин Съединени американски щати сполучливо харчат пари, което съгласно съветската агитация значи „ инвестиция в гибелта на руснаци “ е упоменато напълно настрана и на напълно друго място от диалога.

Сенаторът споделя следното: „ За Съединените щати помощта за избавление на Украйна от съветските военни нарушители стана добра инвестиция. “

Сенатор Греъм се обърна персонално към зам.-председателя на Съвета за безопастост на Русия Дмитрий Медведев, който през вчерашния ден го назова „ остарял простак “. „ Господин Медведев, в случай че желаете руснаците да спрат да умират в Украйна, изведете войските си. Прекратете експанзията. Прекратете военните закононарушения. Но в действителност истината е, че и на вас, и на Путин съветските бойци са ви изцяло безразлични. “

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР