Руски пилоти са пресрещнали вчера самолет на военноморските сили (ВМС)

...
Руски пилоти са пресрещнали вчера самолет на военноморските сили (ВМС)
Коментари Харесай

Пилоти на Русия пресрещат опасно самолети на ВМС на САЩ

Руски водачи са пресрещнали през вчерашния ден аероплан на военноморските сили (ВМС) на Съединени американски щати по " рисков и непрофесионален метод " за повторно в границите на четири дни, настояват от Шестия флот на Военноморски сили на Съединени американски щати, оповестява Радио " Свободна Европа ".

Морски патрулен и разследващ аероплан P-8A на Шести флот е летял в интернационалното въздушно пространство над Средиземно море, когато е бил пресрещнат два пъти от съветски СУ-35 в границите на два часа.

Според изказването на Военноморски сили на Съединени американски щати първото пресрещане се разглеждало за безвредно и професионално, само че второто пресрещане е несъмнено за рисково и непрофесионално поради високоскоростна, високомощна маневра на съветския аероплан, при която двата самолета са се доближили на към 7 метра и половина един от различен, като Су-35 е летял тъкмо пред самолета на Военноморски сили на Съединени американски щати.

Маневрата на съветския аероплан изложила американския аероплан на турбуленция и на изгорелите му газове, прецизират от американския флот.

" Ненужните дейности на съветския водач SU-35 бяха в несъгласие с положителните летателни правила и интернационалните полетни правила, съществено застрашаващи сигурността на полета и на двата самолета ", съобщи Шестият флот.

В сряда съветски SU-35 прелетя извърнат в границите на 25 фута от американския P8-A над същите води. И в двата случая американските самолети са работили в сходство с интернационалното право и не са предизвикали активността, съгласно американския флот.

Руското министерство на защитата отговори на случая в неделя, потвърждавайки, че американският аероплан се е насочил към въздушната база Хмеймим в Латакия, Сирия, където са ситуирани съветски войски, самолети и системи за Противовъздушна отбрана S-400, оповестява съветският Sputnik News,

" След като се приближи до самолета, водачът на съветския изтребител разпознава номера на опашката на самолета и статуса му на аероплан на Военноморски сили на Съединени американски щати и го взе под компаньон ", съобщи министерството на защитата и добави, че по-късно самолетът промени курса, което разрешава съветският аероплан да се върне на летището.

Малко след израелски въздушен удар край Латакия през 2018 година, съветски аероплан беше свален от сирийския зенитен пожар.

Няколко уеб страницата за следене на самолети оповестиха, че случаят в неделя сред съветските и американските самолети е станал наоколо до сирийското крайбрежие, оповестява Радио Свободна Европа / Радио Свобода.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР