Руски пилот на щурмови самолет Су-25 бе убит в събота

...
Руски пилот на щурмови самолет Су-25 бе убит в събота
Коментари Харесай

Руски пилот на Су-25 бе убит в Сирия, в ответен удар Москва ликвидира 30 екстремисти

Руски водач на щурмови аероплан Су-25 бе погубен в събота на земята в Сирия, откакто се приземи на бунтовническа територия при събаряне на машината му, съобщи Агенция Франс Прес, цитирайки министерството на защитата в Москва.

„ При облитане на зоната за деескалация в провинция Идлиб катастрофира съветски аероплан Су-25. Летецът съумя да доложи за катапултиране в регион под контрола на бойци на джихадисткия Фронт „ Ан Нусра “. Пилотът почина, водейки пердах с терористите “, оповестиха от ведомството, представени от ТАСС.

От съветското военно министерство прецизирали, че по първични данни самолетът е свален с портативен зенитен ракетен комплекс.

В отговор на стрелбата последвал колективен съветски удар с високоточни оръжия, които не се оповестяват, при което били убити 30 бойци на Фронт „ Ан Нусра в региона, откъдето била изстреляна ракетата, заяви ведомството, представено от ТАСС. Данните за жертвите били от прехванати диалози на екстремистите.
Руският Център за помирение сред враждуващите страни в Сирия и Турция, която дава отговор за зоната за деескалация в Идлиб подхващат ограничения за връщане на тялото на починалия авиатор, показват още съветските военни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР