Руски петролен магнат е намерен мъртъв в офис на своята

...
Руски петролен магнат е намерен мъртъв в офис на своята
Коментари Харесай

Руски петролен магнат е намерен мъртъв по време на „вражда“ в централата на енергиен гигант, свързан с Кремъл

Руски петролен магнат е открит мъртъв в офис на своята компания, обвързвана с Кремъл, откакто явно е протегнал ръка на живота си, оповестиха.

Шефът на " Лукойл " Виталий Робертус е петата висша фигура в енергийната компания - вторият по величина петролен колос в Русия - открита мъртва от началото на войната на Путин против Украйна преди две години. Смъртта му беше оповестена в сряда, макар че точните условия останаха забулени в тайнственост.

Компанията също не е коментирала обществено гибелта на вицепрезидента. Telegram каналът VChK-OGPU - който има тесни връзки с правоприлагащите органи - цитира другари и сътрудници, които споделиха, че господин Робъртъс се притеснява, че ще бъде изправен пред наказателно произвеждане измежду яростни вражди във висшите ешелони на глобената от Съединени американски щати компания.

Г-н Робъртъс е провел среща със старши вицепрезидент по продажбите и доставките в Лукойл Олег Пашаев, преди да се върне в офиса си, заяви каналът. Но когато не отговаряше на позвъняванията,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР