Руски патрулен кораб е открил предупредителен огън срещу търговски кораб

...
Руски патрулен кораб е открил предупредителен огън срещу търговски кораб
Коментари Харесай

Русия стреля предупредително срещу търговски кораб в Черно море срещу България

Руски патрулен транспортен съд е разкрил сигнален огън против търговски транспортен съд в Черно море, който е плавал към дунавското украинско пристанище Измаил, заяви Министерството на защитата в Москва.

Инцидентът е станал към 6:40 тази заран московско време с присъединяване на " Василий Биков ", който правил " надзор върху корабоплаването ". От екипажа на " Сукра Окан " не изпълнили настояването да спрат за ревизия на товара за неразрешени артикули и се наложило да се стреля с автоматизирано оръжие. След прекъсването на плаващия под флага на Палау морски съд съветска група се трансферирала с хеликоптер Ка-29 и след огледа той траял, разказва случилото се военното министерство.

 

Изглежда в известието е комплицирано името на кораба - в региона против България, за който става дума, се намира SUKRU OKAN ( " Шукру Окан " ), създаден през 1989 година относително дребен транспортен съд под флага на страната Палау и по последни обществени данни благосъстоятелност на турска компания. Същото име показва и " Ройтерс " с допълнение, че сега корабът се движи на север около българския бряг.

Системите за следене на съдове в действително време демонстрират, че дестинацията му е Сулина в Румъния.

Името му е сменяно два пъти - от " Хаджъ Абдула Томпа " на " Шахън Кая " през 2014 година и по-късно на " Шукру Окан ".

Сулина е пристанище съвсем на входа за Сулинския ръкав и въобще не е на пътя към Измаил, в случай че не се прави огромно заобикаляне през Тулча.

Какво се схваща под " неразрешени артикули " съветската страна още не е оповестила обществено откакто замрази присъединяване си в зърнената договорка и на 19 юли министерство на отбраната обяви, че ще счита за военна цел всички кораби, влизащи в украински пристанища, защото ще ги преглежда като пренасящи военни товари.

На 21 юли започнаха и руски тренировки по завладяване на търговски кораби. До края на юли съветското контраразузнаване заяви за два случая на кораби, за които имало подозрения за следи от експлозиви.

" Корабите на Черноморския флот не престават патрулирането в назначените им региони ", приключва днешното известие от съветските военни.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР