Руски опозиционери заявиха, че победата на Украйна срещу руската инвазия

...
Руски опозиционери заявиха, че победата на Украйна срещу руската инвазия
Коментари Харесай

Руската опозиция чака победа на Украйна да донесе демокрация в Москва

Руски опозиционери обявиха, че успеха на Украйна против съветската инвазия е авансово изискване за либерален преход в Москва, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Подобно мнение изрази някогашният съветски първенец по шахмат Гари Каспаров, който е съперник на съветския президент Владимир Путин и който приказва в коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността.

Каспаров участваше в кръгла маса, отдадена на демократичното бъдеще на Русия. В проявата участваха и някогашният съветски олигарх Михаил Ходорковски, журналистката Жанна Немцова, която е и щерка на убития в Москва опозиционер Борис Немцов, историчката Ирина Шербакова, съоснователка на неправителствената организация " Мемориал ", носителка на Нобеловата премия за мир през 2022 година

" Освобождаването от фашизма на Путин минава през Украйна. Руснаците живеят в сфера. Тя не може да бъде счупена, в случай че концепцията за империята рухне с помощта на военно проваляне ", сподели Каспаров, който е напуснал Русия преди към десетина години.

Според него войната ще бъде изгубена, когато те (руснаците) осъзнаят, че губят войната, а не според от извоюването и загубата на територии.

Каспаров прикани западните страни да продължат с помощта си за Украйна. " Никакви разноски за Украйна не са несъразмерни ", добави той.

" Онова, от което би трябвало да се опасяваме е една деескалация, от понижаване от страна на съдружниците на Киев на напъните ", акцентира пък Хороковски, който прекара 10 години зад решетките в Русия, откакто беше един от най-богатите хора в страната.

Шербакова акцентира, че в този момент е един драматичен и мъчителен интервал за украинците, които заплащат с кръвта си, само че добави, че в Русия, с цел да излязат хората на улицата да стачкуват, също би трябвало да са доста смели. Тя сподели още, че в този момент в Русия има пренаписване на историята, тъй като руснаците не усещат нуждата да се изправят пред закононарушенията, осъществени в предишното.

" Една от грешките след рухването на Съюз на съветските социалистически републики, беше, че не са били положени задоволително старания да се изясни на хората какво значи демокрацията ", съобщи от своя страна Немцова.

" Трябва да се приказва на съветското общество за вероятно съветско демократично бъдеще. Мнозинството от руснаците са неутрални, те не се интересуват от Украйна, мислят, че не могат да повлияят на нещата, отхвърлят се. Нашата най-голяма задача е да им помогнем да размишляват за жестокостите, осъществени в Украйна ", добави тя.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР