Руски наемници от частната военна компания (ЧВК) Вагнер, ранени при

...
Руски наемници от частната военна компания (ЧВК) Вагнер, ранени при
Коментари Харесай

Ранени в Сирия руски наемници се лекуват във военни болници в Русия


Руски наемници от частната военна компания (ЧВК) " Вагнер ", ранени при удар на американската авиация в Сирия, са върнати в родината и настанени за лекуване в лечебни заведения, следени от министерството на защитата, написа съветският в. " Обшчая газета ", като се базира на организация Блумбърг.

Според източници на Блумбърг наемниците се лекуват във военни лечебни заведения в Москва и Санкт Петербург.

На 12 февруари стана ясно, че интернационалната коалиция отпред със Съединени американски щати е нанесла въздушен удар по последователи на Башар Асад и съветски наемници от ЧВК " Вагнер ". По данни на медиите са убити от 100 до 300 души. Руското министерство на защитата съобщи, че няма сведения за починали съветски жители в Сирия, тъй като въпросът не е от тяхната компетентност. Отбранителното ведомство дава отговор единствено за настоящите военнослужещи от съветската войска, припомня вестникът.

Междувременно Ксения Собчак, претендент за президент на Русия на изборите след месец, предложи Народното събрание да проверява гибелта на съветски жители в сирийската провинция Дейр аз Зур на 7 февруари. Според нея авторитетна комисия би трябвало да огласи цялата информация за нещастието, да уточни имената на починалите и да назове отговорните за " този народен срам ".

" Руската власт се държи по този начин, като че ли това не е нейна работа - различен е пратил в Сирия наемници от ЧВК ", съобщи Собчак.

По-рано различен кандидат-президент - Григорий Явлински, настоя сегашният водач на Русия Владимир Путин да даде пояснения по отношение на случая, прибавя " Обшчая газета ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР