Руски милиардер, който се бори с едно от най-големите обезщетения

...
Руски милиардер, който се бори с едно от най-големите обезщетения
Коментари Харесай

Руски милиардер губи луксозна яхта или $585 милиона заради непризнат развод

Руски милиардер, който се бори с едно от най-големите компенсации за бракоразвод в историята на Англия, загуби правосъдно дело в Москва, където се пробва да потвърди, че бракът му е бил разтрогнат преди 16 години.

Фархад Ахмедов беше наказан да заплати на жена си Татяна Ахмедова над 450 млн. паунда (585 млн. долара) в резултат на правосъдно дело в Лондон, в което той отхвърля да взе участие, защото към този момент е разведен в Русия.

Сега Московският градски съд отхвърли жалбата на предприемача, който желае да потвърди съществуването на този бракоразвод, споделя Bloomberg.

 Руски медиен магнат може да изгуби половината си благосъстояние поради бракоразвод
Руски медиен магнат може да изгуби половината си благосъстояние поради бракоразвод

Съпругата му упорства Павел Гусев да бъде изпъден от жилището си в Москва

Възможността за предходен бракоразвод е в основата на разногласието сред Ахмедов и брачната половинка му, която се пробва да издейства конфискация на 115-метровата първокласна яхта на милиардера, с цел да го принуди да заплати постановеното от съда обезщетение. Яхтата MV Luna, оценена на 492 млн. $, сега е арестувана в Дубай.

Московският съд удостовери решение от по-ниска инстанция, с което се отхвърля опитът да се потвърди съществуването на предходните производства по бракоразвод в Русия. Ахмедов не показа " задоволително и достоверни доказателства ", се споделя в предходното правосъдно решение.

При предходно явяване пред съда в Лондон, юристите на Ахмедов дават " публични " документи, потвърждаващи развода в Русия. Но английският арбитър отсъжда, че документите са подправени и присъжда 41% от благосъстоянието на милиардера на някогашната му брачна половинка.

 Саудитски принц съди жена си поради първокласен парцел в
Саудитски принц съди жена си поради първокласен парцел в " бракоразвод по Холивудски "

Принц Файсал е вложил $41 милиона в възобновяване на имението в Бевърли Хилс

" Единственият бракоразвод, получен от госпожа Ахмедова, е този в Лондон през 2016 година ", съобщи юристът й Юрий Кузнецов. " Решението на Московския градски съд затваря мрежата за все по-отчаяните му опити да не одобри тази действителност ", споделя юристът в изказване.

Ахмедов отговори в малко текстово обръщение, че макар решенията, шансът на някогашната му брачна половинка да събере цялостната присъда е " нула ".

63-годишният газов магнат съобщи, че е подкрепял брачната половинка си след развода им в Русия. Той упрекна циничните юристи, че по-късно са подали молба за бракоразвод в Лондон, и политиката на Англия за решението на съда. Той сподели в четвъртък, че възнамерява да апелира решението на Московския съд.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР