Руски лекари изясниха какви фактори влияят върху развитието на рака

...
Руски лекари изясниха какви фактори влияят върху развитието на рака
Коментари Харесай

Руски лекари посочиха най-важните причини за рак на гърдата

Руски лекари изясниха какви фактори въздействат върху развиването на рака на гърдата и по какъв начин да се поддържа здравето на дамите. Това излиза наяве от обява на уеб страницата на московското здравно министерство, представено от РИА Новости, съобщи БГНЕС.
Сред главните аргументи за развиването на заболяването лекарите показаха приема на хормонални медикаменти, тютюнопушенето, злоупотребата с алкохол, излагането на директна слънчева светлина, честите визити в солариума и генетично влечение.
" Важен фактор е наследствеността. Ако има такова влечение, би трябвало да се проверявате по-често ", споделя Юрий Шалягин, шеф на отделението по здравна предварителна защита на Клиничния център за реконструктивна медицина и рехабилитация на Министерството на здравеопазването на Московска област.
Лекарите означиха, че е значимо да се разпознават онкологичните болести в началната им фаза, защото в този случай вероятността за възобновяване е оптималната. Специалистите предлагат всички дами над 30 години постоянно да посещават мамолог. Според лекарите мамографски обзор би трябвало да се прави на всеки две години, като се стартира от 40-годишна възраст, а всяка година най-малко един път след навършване на 50-години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР