Руски космонавти пристигнаха на Международната космическа станция (МКС), облечени в

...
Руски космонавти пристигнаха на Международната космическа станция (МКС), облечени в
Коментари Харесай

Руски космонавти акостираха на МКС в цветовете на Украйна

Руски космонавти дойдоха на Международната галактическа станция (МКС), облечени в цветовете на украинското знаме, което наподобява е знак на опълчване против съветската инвазия, заяви BBC.

Тримата мъже са първите новодошли на МКС, откогато Русия атакува източната си съседка предишния месец.

Те бяха топло посрещнати на борда, прегръщайки и поздравявайки сътрудниците си от американския, съветския и немския екипаж.

МКС е взаимен план сред Русия, Америка, Канада, Япония и няколко европейски страни.

Тя се управлява от американско-руско партньорство, което продължава към този момент две десетилетия, макар съмненията на напрежението сред двете международни сили.

Руските космонавти Денис Матвеев, Олег Артемиев и Сергей Корсаков акостираха на МКС след тричасов полет, който излетя от оборудване, благосъстоятелност на Русия в Казахстан.

“Поздравления за сполучливото съединяване “, сподели няколко минути по-късно глас от съветското ръководство на задачата.

Няколко часа по-късно се отвориха два комплекта люкове и тримата усмихнати мъже дохвърчаха в галактическата станция един по един, облечени в блестящо жълти галактически костюми със сини акценти.

Стандартната съветска униформа е чисто синя и най-малко един от мъжете беше видян да я носи преди политане.

Моментът беше излъчен онлайн както от НАСА, американската галактическа организация, по този начин и от съветската организация Роскосмос.

“Дойде наш ред да изберем цвят “, сподели господин Артемиев, когато беше запитан за костюмите на конференция, излъчена онлайн.

“Бяхме натрупали доста жълт материал, тъй че трябваше да го използваме “, пошегува се той. “Ето за какво трябваше да носим жълто “.

След съветското навлизане в Украйна хората по света употребяват цветовете на националното ѝ знаме, с цел да покажат взаимност и поддръжка.

Тримата руснаци ще стартират научна задача на МКС, която ще продължи малко повече от шест месеца.

Те ще заменят трима сегашни членове на екипажа, които би трябвало да се върнат на Земята на 30 март.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР