Руски изтребител Су-35 е прехванал полски самолет, изпълняващ мисия на

...
Руски изтребител Су-35 е прехванал полски самолет, изпълняващ мисия на
Коментари Харесай

Руски изтребител е прехванал невъоръжен полски самолет над Черно море

Руски изтребител Су-35 е прехванал полски аероплан, изпълняващ задача на Фронтекс над Черно море, заяви Агенция Франс Прес. 

Бойната машина е предходна три пъти до разследващия аероплан, чиято задача е част от активността на европейската организация за гранична и бегова защита. Според полската гранична работа той е влезнал " без какъвто и да било радиоконтакт в зоната за интервенции ", и е прелетял тъкмо пред носа на самолета на близо 5 метра разстояние.

Това е довело до сериозна турбуленция за полската летателна машина, в резцултат на което двамата водачи са изгубили за малко надзор на самолета - и надлежно височина. След това обаче са съумели сполучливо да го приземят в Румъния с всички 5 души от екипажа.

Полският аероплан е невъоръжен - неговата задача е да следи мигпационни риск. Летят е на към 60 километра източно от въздушното пространство на Румъния, в интернационално въздушно пространство. Мисията му е от 19 април до 17 май, част от интервенция на Фронтекс, взаимно провеждана с Полша, Испания и Швеция.

През последните години сходни произшествия сред военни самолети на Русия и страни от НАТО порастват. Наскоро различен съветски изтребител с сходни маневри спомогна за катастрофирането на американски дрон.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР