Руски изтребител Су-27 пресече американски разузнавателен самолет P-8A Poseidon над

...
Руски изтребител Су-27 пресече американски разузнавателен самолет P-8A Poseidon над
Коментари Харесай

Руска машина прихвана щатски самолет

Руски изтребител Су-27 пресече американски разследващ аероплан P-8A Poseidon над Черно море. Американският аероплан не е нарушил съветската граница и е напуснал след приближаването на самолета на съветските Аерокосмически сили.

" На 27 юли 2020 година съветските системи за въздушен надзор над неутралните води на Черно море засякоха въздушна цел, приближаваща се към държавната граница на Руската федерация.

За да пресече задачата, изтребител Су-27 от противовъздушните сили на Южния боен окръг беше вдигнат във въздуха ", се споделя в известието, представено от ТАСС.

" Целият полет на съветския аероплан Су-27 се организира строго в сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство. Не бяха позволени нарушавания на държавната граница на Руската федерация ", добави НЦУО

 На 24 юли изтребител Су-27 от дежурната противовъздушна защита на Южния боен окръг също ескортира разследващия аероплан на Военновъздушни сили на Съединени американски щати P-8A Poseidon над неутралните води на Черно море.

На 23 и 24 юли бяха регистрирани и самолети Су-27 за прехващане на американски разследващи самолети над Черно море.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР