Руски изтребител беше свален в северозапана Сирия в събота следобяд,

...
Руски изтребител беше свален в северозапана Сирия в събота следобяд,
Коментари Харесай

Руски изтребител беше свален в Сирия

Руски изтребител беше свален в северозапана Сирия в събота следобед, оповестяват международните осведомителни организации.

По данни на основаната във Англия неправителствена организация Сирийски център за наблюдаване на правата на индивида, самолетът е бил ударен покрай следения от бунтовници град Саракеб в провинция Идлиб.

Пилотът на машината е съумял да катапултира преди тя да се разбие, само че по-късно е попаднал в плен, посочи Асошиейтед прес.

Впоследствие шефът на Сирийския центъра за наблюдаване на правата на индивида Абдел Рахман заяви, че водачът бил убит, откакто оказал опозиция при опит да бъде покорен, като разкрил огън с револвера си.

Опозиционният Медиен център на Алепо заяви, че сваленият аероплан е Су-25, съветско произвеждане, само че не посочи дали е от съветските Военновъздушни сили. Според телевизия " Скай нюз – Арабия ", представена от ТАСС, самолетът бил свален с ракета.

Все още обаче няма изясненост коя тъкмо опозиционна секта е виновна за това. В региона работят няколко такива, в това число джихадистката формация " Хаят Тахрир ал Шам ".

Видео в обществените мрежи демонстрира по какъв начин самолетът е ударен, а друго демонстрира горящи остатъци от аероплан с алена звезда на крилете – опознавателен знак на Руските военновъздушни сили, оповестява Българска национална телевизия. От съветска страна към момента няма коментар. Су-25 е щурмовик за непосредствена поддръжка на сухопътните войски.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР