Руски инженери на три смени строят военни заводи в Руската

...
Руски инженери на три смени строят военни заводи в Руската
Коментари Харесай

УНИАН: Русия ударно строи военни заводи

Руски инженери " на три смени " строят военни фабрики в Руската федерация, заключи УНИАН. Журналистите от плана " Схема " стигнаха до това умозаключение, като проучиха сателитни фотоси, които демонстрират промени в териториите на предприятията, където се създават и ремонтират самолети и хеликоптери, както и се създават дронове и ракети. Проектът дава няколко образеца.

Казански авиационен цех

В този цех, част от държавната корпорация Ростех, те построяват и ремонтират стратегически бомбардировачи, като Ту-22М3 и Ту-160, от които нашествениците изстрелват ракети против Украйна. Още през 2018 година на територията стартира построяването на нов огромен хангар, а през 2022 година строителството се форсира.

Иркутски авиационен цех

Профилът на това дружество е ремонтът и производството на изтребители Су-30 от всички модификации. През 2019-2021 година на територията на завода се появи хангар с достъп до пистата, а тази година приключва строителството на друго сходно оборудване.

Уралски цех за гражданска авиация

Въпреки че самото име споделя, че заводът се занимава особено с гражданската авиация, в действителност това дружество по-специално ремонтира мотори и скоростни кутии, които могат да се употребяват и във военни хеликоптери като Ми-2, Ми-8, Ми-24 и Ка- 52.

От края на 2021 година на територията на завода стартира построяването на нов огромен завод, който беше приключен тази година. Дължината му е 145 метра, широчината - 75. Според авиоспециалист там най-вероятно се създават мотори или елементи за самолети или хеликоптери.

Дубнянски машиностроителен цех и " Кронщат "

На територията на предприятието в град Дубно, Московска област, по-специално, има Конструкторско бюро за машиностроене " Радуга ", което създава ракети като Х-22, Х-55 и Х-101.

До 2023 година тук ще бъде приключена нова огромна постройка. Това е нов частен цех за произвеждане на съветски БПЛА, благосъстоятелност на компанията Кронщат (компанията е обвързвана с холдинга " АФК-Система " на съветския олигарх Евтушенков). Профилът на компанията е произвеждане на бойни дронове под марките " Орион ", " Хелиос " и други - от разследващи до атакуващи.

Производството на военна техника в Руската федерация - последни вести

Отбранителните реализатори, които създават хиперзвукови ракети " Кинжал ", до момента не са били обект на западни наказания. Следователно те не престават да внасят нужните материали от страните от Европейски Съюз.

Руските военнокосмически сили получиха нови изтребители Су-35С. Това е към този момент четвъртата партида от тези самолети, предадени на съветските окупационни войски през тази година.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР