Руски и турски военни ще извършват общо патрулиране в Северна

...
Руски и турски военни ще извършват общо патрулиране в Северна
Коментари Харесай

Ердоган след срещата си с Путин: Руски и турски военни съвместно ще патрулират в Северна Сирия

Руски и турски военни ще правят общо наблюдаване в Северна Сирия, заяви през днешния ден турският президент Реджеп Тайип Ердоган на конференцията в Сочи след договарянията си с съветския водач Владимир Путин, съобщи ТАСС.

Бойците на кюрдските формирования от "Силите за отбрана на народа " (СЗН) ще се изтеглят от сирийските градове Тел-Рифат и Манбидж, заяви той.

"В течение на 150 часа терористите от СЗН и техните оръжия ще изоставен Тел Рифат и Манбидж и ще излязат отвън рамките на 30-километровата зона от нашата граница. Този период ще стартира да тече от 12:00 ч. на следващия ден.

Укрепените уреди и позиции на групировката ще бъдат разрушени. След отредените за задачата 150 часа ще стартира турско-руско наблюдаване на запад и на изток от мястото на осъществяване на интервенцията "Извор на мира ", съобщи Ердоган, представен от ТАСС и ДПА.

Той изясни, че взаимното наблюдаване ще се реализира на сирийска територия, в линия необятна 10 км по продължение на границата с Турция.

Според ДПА това е в действителност продължение на предходното помирение, което трябваше да завърши в 19 ч. по Гринуич довечера, само че не излиза наяве дали то ще продължи и през нощта до 12 ч. на следващия ден, когато стартира да тече новият период.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР