Руски и чужди компании ще тестват в него нови технологииМосква

...
Руски и чужди компании ще тестват в него нови технологииМосква
Коментари Харесай

Москва отваря 5G център за бизнеса

Руски и непознати компании ще тестват в него нови технологии

Москва се приготвя за мрежите от пето потомство (снимка: CCO Public Domain)

Демонстрационен 5G център за тестване на обещаващи технологии и градски услуги отварят в Москва. Центърът ще бъде наличен както за съветски, по този начин и за задгранични компании , заяви за медиите Александър Горбатко, заместник-началник на отдела по осведомителни технологии на Москва.

Новата лаборатория ще улесни достъпа до 5G технологии за бизнесмените, ще сътвори локален център за върхови достижения и ще помогне на фирмите да намерят и задържат експерти.

„ Това пространство ще даде на предприятията опция да тестват нови софтуерни решения и да оценят индустриалните им приложения. Нови градски 5G софтуерни решения също ще бъдат тествани в демоцентъра ”, разясни Горбатко.
още по тематиката
Демоцентърът ще бъде отворен за огромни компании, както и за стартъпи и проучвателен институции. Достъп до лабораториите ще имат компании от разнообразни промишлености, а освен от телекомуникационния бранш.

„ Ние сме заинтригувани да намерим взаимни бизнес модели за играчи на разнообразни пазари – индустрия, медицина, превоз и други браншове със стратегическо значение за града ”, споделя Горбатко.

Демоцентърът ще работи на правилата на индиферентност (спрямо производителите), неприкритост към бизнеса, осведомителна сигурност и съгласуемост, „ патентен и софтуерен интегритет ” във връзка с оборудването.

В близко бъдеще се чака да бъдат подписани съглашения с участниците в новия 5G демонстрационен център, прецизираха от ИТ отдела на градската администрация.

До края на 2019 година в Москва ще бъдат създадени четири пилотни 5G зони. Всяка от тях ще се експлоатира от един от четирите съществени доставчика на телекомуникационни услуги в Русия. Зоните включват Изложбения център за достижения на националната стопанска система, Сколково, Тверска и Спаровите хълмове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР