Руски и американски учени съвместно са разработили автоматизирана система за

...
Руски и американски учени съвместно са разработили автоматизирана система за
Коментари Харесай

Учени от Русия и САЩ опитват да предвиждат земетресения от Космоса

Руски и американски учени взаимно са създали автоматизирана система за наблюдаване на признаците на трусове посредством сателитни фотоси, сподели Сергей Рулинец, основен откривател в Института за галактически проучвания на Руската академия на науките пред РИА Новости.
" Разработена е автоматизирана технология за идентифициране на аномалии посредством съществуващите изображения от метеорологичните галактически станции. Въпреки това, с цел да се проучват входящите данни, е нужна обособена услуга, която не се среща в никоя страна по света ", съобщи ученият съгласно БГНЕС.
Според него, необикновени йоносферни аномалии над региони, в които след това са зародили трусове, са били видяни за първи път от руските учени посредством разбор на данни от спътника Intercosmos-19 през 80-те години.
" Подобни аномалии са възниквали няколко дни преди земетресението. В взаимозависимост от времето денем и други геофизични условия могат да се следят и позитивни и негативни аномалии. Разработени са технологии за автоматизирано различаване на такива аномалии в йоносферата, които се появяват преди земетресенията ", сподели Рулинец.
Според него, след това учените записват появяването на топлинни аномалии в зоните на сеизмична интензивност, които могат да бъдат открити и от спътници. Аномалиите пораждат на разнообразни височини - от повърхността на земята до горния борд на облаците. " Самите аномалии не са обяснени с никакви други събития ", споделя ученият.
В резултат съветските и американските учени взаимно са създали физически модел на признаците на трусове, както и способи за тяхното разкриване от сателитни фотоси, изясни ученият.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР