Руски хакери целят да откраднат информация от организации във Великобритания,

...
Руски хакери целят да откраднат информация от организации във Великобритания,
Коментари Харесай

Руски хакери атакуват информация разработки на ваксини срещу COVID-19

Руски хакери целят да откраднат информация от организации във Англия, Канада и Съединени американски щати, разработващи ваксина против новия ковид. За това предизвестиха от Националния център за киберсигурност (NCSC) към английското държавно управление.

Според специалистите хакерите „ съвсем несъмнено “ работят като „ част от съветските разследващи служби “. Не се отбелязва кой тъкмо е под прицела на плануваната офанзива, само че досега не са извлечени данни от изследвания за имунизацията.

От изказването на държавната организация излиза наяве още, че злонамерените офанзиви идват от групата APT29, която „ продължава акцията си за злонамерена активност “ за непозволено придобиване на интелектуална благосъстоятелност. Известно е, че се употребяват принадлежности и техники като така наречен „ спеърфишинг “, както и злоумишлен програмен продукт, прочут като WellMess.

И трите наранени страни напредват в основаването на формула за създаване на имунитет против COVID-19. Вчера американската компания Moderna регистрира, че имунизацията ѝ демонстрира успеваемост и продължава тестванията. Във Англия екипът на университета „ Оксфорд “ и биофармацевтичната компания AstraZeneca също е измежду водещите в откриването на лекуване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР