Руски гражданин се призна за виновен вчера в управляване на

...
Руски гражданин се призна за виновен вчера в управляване на
Коментари Харесай

Руснак се призна за виновен за измами с кредитни карти за над 20 млн.

Руски жител се призна за отговорен през вчерашния ден в ръководене на уеб страница, посредством който доста хора взели участие в измами с кредитни карти за над 20 милиона $, съобщи Асошиейтед прес.
29-годишният Алексей Бурков от Санкт Петербург е направил признанието във федерален съд във Вирджиния по обвинявания, които включват машинация и пране на пари. През ноември Бурков беше екстрадиран в Съединени американски щати от Израел, макар възраженията на съветските управляващи, напомня Българска телеграфна агенция.
В обвинителния акт се споделя, че мъжът е управлявал уебсайт, наименуван "Кардпланет ", който давал опция на хора да купуват номерата на крадени кредитни карти на цена от 3 до 60 $. Купувачите употребявали данните от кредитните карти, с цел да вършат измамнически покупки, чиято обща стойност достигнала 20 милиона $.
Прокурорите настояват, че Бурков предложил даже връщане на парите за покупката на банкови данни, в случай че се окаже, че картата не може повече да бъде употребена.
Вчера той е признал пред съда, че е управлявал и втори уеб страница, присъединението към който ставало единствено след покана. Сайтът давал опция на киберпрестъпници да продават крадени данни.
Израелски представители изрекоха съмнение, че Русия се е опитвала да уреди освобождението му в подмяна на стартирането от пандиза на 26-годишната израелка Наама Исахар, наказана в Москва на седем години отнемане от независимост за владеене на няколко грама марихуана.
Бурков може да получи наказване до 15 години затвор при прочитането на присъдата на 8 май.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР