Руски гражданин е загинал, след като е бил разкъсан от

...
Руски гражданин е загинал, след като е бил разкъсан от
Коментари Харесай

Мечка разкъса мъж в Казахстан

Руски жител е умрял, откакто е бил раздран от мечка в Алматинска област в Казахстан, заяви пресслужбата на вътрешното министерство.
Трагедията се е разиграла на 30 март покрай езерото Алакол, към което руснакът и още трима души се отправили на лов на риба, яздейки коне и съпровождани от куче.
По противоположния път кучето надушило наличието на малко мече и се втурнало да го преследва. Мислейки, че е язовец, руснакът се впуснал след тях. От гъсталаците се чуло мощно скимтене и мъжът побързал да се притече на помощ на кучето. Не след дълго придружителите му го чули да крещи, а от храстите изскочила огромна мечка, която избягала назад в гората.
Мъжът бил открит с голям брой счупвания и рани по тялото си и без признаци на живот, споделя началникът на локалната полиция, представен от РИА Новости.
От там припомнят, че напролет мечките стават изключително нападателни, защитавайки потомството си. Затова се предлага феновете на природата да вземат нужните защитни ограничения, когато посещават места, които са местообитание на тези животни.
„ Отчитайки обстоятелството, че нападението против индивида е било предизвикано от преследването на мечето и неговата отбрана, майката няма да бъде отстреляна”, се споделя в прессъобщението.
Инцидентът е регистриран като трагичен случай.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР