Руски граждани протестират срещу войната в Украйна. Протестът е пред

...
Руски граждани протестират срещу войната в Украйна. Протестът е пред
Коментари Харесай

Руснаци протестираха срещу войната в Украйна

Руски жители стачкуват против войната в Украйна. Протестът е пред постройката на Руския културно-информационен център в столицата.

Повечето от тях носеха саморъчно направени плакати, украсени с цветовете на украинското знаме - синьо и жълто. На тях те бяха написали: " Аз съм рускиня и съм срещу Путин. Не оставайте безразлични! ", " Аз съм от Русия. Аз съм срещу Путин. Аз съм срещу войната. Обичам Украйна ", " Не на войната " на британски и съветски език и други

По думите на протестиращите войната би трябвало да бъде прекъсната неотложно. Те се сплотиха към тезата, че Украйна е суверенна страна и никой няма право да има териториални искания към нея.

" Обявявам се против нападателните дейности на Руската федерация в лицето на диктатора Владимир Путин. Аз съм против войната, тъй като това е срещу моите морални правила ", сподели той и съобщи, че има доста другари в Украйна, както множеството елементарни руснаци ", съобщи московчанинът Александър Стоцки.

 Снимка: БТА

Протестът е проведен от придвижването " За свободна Русия ", което е против политиката на Кремъл. Планират се митинги всеки ден до края на март.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР