Руски граждани няма да бъдат допускани в руските дипломатически представителства

...
Руски граждани няма да бъдат допускани в руските дипломатически представителства
Коментари Харесай

Украйна ще забрани гласуване в дипломатическите мисии на Русия заради Крим

Руски жители няма да бъдат допускани в съветските дипломатически представителства в Украйна на изборите тази неделя, разгласи украинският вътрешен министър Арсен Аваков.

" Достъп до институциите ще имат хора извънредно с дипломатически статут, " разгласи Аваков, представен от " Униан " и РБК. Той изясни възбраната с обстоятелството, че Русия не се е отказала да организира избори и в анексирания Крим, причислен към територията ѝ на датата на изборите преди 4 години. Аваков упрекна Русия, че е " пренебрегнала законните условия на украинската страна ".

Във " Facebook " Аваков изясни още, че в неделя, 18 март, режимът на защита на дипломатическите задачи на Русия в Киев, Одеса, Харков и Лвов няма да планува допускане на жители на Русия.

В отговор член на съветската изборна комисия, представен от " Интерфакс ", сподели, че думите на вътрешния министър опонират на интернационалните конвенции и двустранните руско-украински съглашения. Друг член на комисията сподели, че Киев " нарушава интернационалното право ", защото задачите са територия на Русия.

По данни на комисията в Украйна има над 72 хиляди съветски жители. На последния съветски избор, през 2016 година, обаче там са дали своят вот не повече от 600 души.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР