Руски граждани, напуснали Русия и пристигнали в Турция, бързат да

...
Руски граждани, напуснали Русия и пристигнали в Турция, бързат да
Коментари Харесай

Руснаци пристигат в Турция, за да се спасят от задължителна военна служба

Руски жители, напуснали Русия и пристигнали в Турция, бързат да си открият банкови сметки в страната, оповестява в. " Дейли сабах ".

Вестникът отбелязва, че доста руснаци са пристигнали в Турция, с цел да се спасят от наложителна военна работа, поради това, че са изгубили работата си или поради упования за сгъстяване на глобите против Русия.

Турската национална самолетна компания " Търкиш Еърлайнс " сега извършва пет пъти на ден полети в двете направления по линията Истанбул-Москва, отбелязва вестникът, като напомня, че самолетната компания към този момент не е прекратила полетите си до Русия, както направиха други самолетни компании. Турция не се причисли към глобите на Запада против Русия , като в същото време акцентира поддръжката си за териториалната целокупност и суверенитета на Украйна. От началото на спора сред Русия и Украйна Турция предлага да посредничи сред двете страни и предходната седмица бе хазаин на среща сред съветския и украинския министър на външните работи в границите на Дипломатическия конгрес в Анталия.

Неутралната позиция на Турция трансформира страната в желана дестинация за съветски жители , отбелязва вестникът.

Икономическият вестник " Дюня " показва, базирайки се на източници от банковия бранш, че през последните седмици има доста нарастване на търсенето от страна на съветски жители за разкриване на банкови сметки в Турция.

Руската централна банка ограничи паричните преводи в чужбина и приключи продажбата на задгранична валута против рубли до 9 септември, напомня в. " Дейли сабах ". Банката сложи също ограничаване до 10 000 $ за сумите, които могат да бъдат изтеглени от сметки в задгранична валута в съветски банки, като суми, надхвърлящи тази граница, могат да бъдат изтеглени единствено в рубли. 

За да могат жителите на непознати страни да открият банкови сметки в Турция, те би трябвало да показват адрес на престояване, данъчен номер, номер на паспорт и номер на мобилен телефон, прецизира вестникът. Но защото рублата наподобява към този момент не е конвертируема валута, съветските жители би трябвало да открият сметки в турски лири, отбелязва вестникът.

Според източници, представени от в. " Дюня ", съветските жители имат изгода от откриването на сметки в турски лири в два аспекта. От една страна по този начин те могат да поддържат съществуванието си в Турция, а въпреки това те могат да си открият сметки в задгранична валута след откриването на сметка в турски лири и вследствие на това да включат спестяванията си в интернационалната система. Източниците са добавили, че се чака усилване на търсенето за разкриване на сметки от съветски жители в турски банки, защото доминират упования за увеличение на глобите против Русия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР