Руски генерал е бил убит при бомбардировка на джихадистката групировка

...
Руски генерал е бил убит при бомбардировка на джихадистката групировка
Коментари Харесай

ИДИЛ уби руски генерал в Сирия


Руски военачалник е бил погубен при бомбардировка на джихадистката формация Ислямска страна покрай източния сирийски град Дейр аз Зур, заяви съветското министерство на защитата, представено от Франс прес.

Дивизионният военачалник Валерий Асапов е бил погубен при детонация на снаряд по време на неочаквана бомбардировка с минохвъргачка, осъществена от бойци на ИД, показва министерството, като прецизира, че съветският офицер бил боен консултант на сирийските държавни войски.

Генералът се намирал в команден пост на сирийските войски и помагал на сирийските командири да управляват интервенциите за освобождение на Дейр аз Зур, се споделя в известието. Министерството отбелязва, че Валерий Асапов ще бъде награден посмъртно.

Неизменен съдружник на сирийския режим, Русия се намеси с военна мощ в спора през септември 2015 година в помощ на държавните сили, изпитващи по това време усложнения в съпротивата си против бунтовниците и джихадистите, отбелязва Агенция Франс Прес. Впоследствие управляващите в Дамаск завоюваха доста победи с поддръжката на съветски въздушни удари и съветски военни съветници, назначени към войската.

Източник: БТА
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР