Руски газ продължава да тече към няколко европейски страни, които

...
Руски газ продължава да тече към няколко европейски страни, които
Коментари Харесай

Газпром: И страни, които се отказаха от руския газ, го използват

Руски газ продължава да тече към няколко европейски страни, които настояват, че са се отказали от него, сподели ръководителят на " Газпром " Алексей Милер в изявление за програмата " Москва, Кремъл, Путин ", откъс от който журналистът Павел Зарубин разгласява в Telegram. Такива доставки минават и през газовия хъб в Австрия, и за страните от Югоизточна Европа , предава ТАСС.

" Молекулите в магистралния газопровод нямат национално оцветяване. Операциите за продан на суапови доставка са много постоянно срещани и знаем, че съветският газ отива в доста страни, които са заявили отвод да употребяват съветски газ ", сподели той. " Газпром " доставя газ за Европа по контракти до австрийския хъб, от който той отива в други страни от Европейски Съюз, както и в страните от Югоизточна Европа.

" Разбира се, съветският газ се предлага на европейския пазар в немалки количества. И още един път ще подчертая - даже в тези страни, които заявяват, че няма съветски газ на националния им пазар. Това не е по този начин ", добави Милер.

" Газпром " доставя газ на огромния европейски газов хъб в Баумгартен директно през територията на Украйна, по-специално през съветската компресорна станция " Суджа ", означи ръководителят на " Газпром ".
 Унгария желае наказателна процедура против България поради таксата върху съветския газ
Унгария желае наказателна процедура против България поради таксата върху съветския газ

Според Будапеща тя опонира на комерсиалните правила, митническия съюз и Енергийната харта
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР