Руски експерти разкриха, че бирата стимулира мисловния процес. Е, след

...
Руски експерти разкриха, че бирата стимулира мисловния процес. Е, след
Коментари Харесай

Бирата стимулира мисловния процес

Руски специалисти разкриха, че бирата подтиква мисловния развой. Е, след 1-2 халби надали ще станете талант, само че напитката предизвика към креативност. Сред други забавни обстоятелства за кехлибареното пиво, е неговата изгода за сърцето. Разбира се, в умерени количества. Според италиански откриватели, хората, които пият бира, са с 42% по-нисък риск от сърдечни болести, спрямо трезвениците. За оптимално добър резултат се предлага потреблението на едно питие на ден с алкохолно наличие до 5%.

Бирата е измежду най-старите приготвяни питиета в света. Вероятно датира от началото на неолита, т.е. към 9500 година прочие Хр.

Първите професионални пивовари са дами, наречени brewsters. Преди близо 7000 години в Месопотамия техните умения се считали за толкоз значими, че били единствените, на които се разрешавало да създават напитката.

Древните египтяни построили пирамидите, до момента в който пиели бира. Според Патрик Макгаверн, археолог от университета в Пенсилвания, служащите в Гиза получавали към 4 литра бира дневно. Не излиза наяве заради какви аргументи напитката е предлагана на служащите.

Бирата е и естествена преграда против камъни в бъбреците. Проучване, оповестено в " Американския вестник по епидемиология ", пресмята, че една бутилка питие, употребявано всеки ден, понижава риска за камъни в бъбреците с към 40%.

Напитката е потребна за зрението. Канадски учени разкрили, че една бира дневно е задоволителна да увеличи антиоксидантите в тялото ни и да предотврати катаракта на очите.

Бирата намалява кръвното налягане. Изследователи от Харвард откриват, че умерената консумация на бира води до по-малка възможност от високо кръвно налягане.

Напитката заздравява плътността на костите. Според изследване на американския университет " Туфтс " хората, които пият по една-две бири дневно имат 4,5% по-висока компактност на костите, в сравнение с тези, които не употребяват питие въобще. Според проучването обаче тези, които пият повече от две бири дневно, имат 5,3% по-ниска костна компактност.

Бирата съдържа фибри, които оказват помощ на храносмилането. Те поддържат постоянната функционалност на стомаха и понижават равнищата на холестерол.

Само бирата и млякото съдържат молекулата никотинамид рибозид. Тя усъвършенства метаболизма в клетките, защищава от затлъстяване, ускорява мускалите, оказва помощ против стареенето на клетките и удължава живота.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР