Руски дипломати твърдят, че нищо не знаят за подготовката на

...
Руски дипломати твърдят, че нищо не знаят за подготовката на
Коментари Харесай

УНИАН: Русия готви референдум за Херсонска народна република

Руски дипломати настояват, че нищо не знаят за подготовката на референдум в окупираната от Русия Херсонска област за оповестяване на самостоятелност от Украйна по модела на Крим през 2014 година

За това оповестява украинската осведомителна организация УНИАН, базирайки се на съветската " Интерфакс ".

" Не съм чувал нищо ", е представен да споделя Андрей Руденко, зам.-министър на външните работи на Русия.

Репликата му е в отговор на въпрос за подготовката на така наречен " референдум " в Херсон.

По-рано президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че Русия приготвя такова допитване и предизвести, че в случай че то бъде извършено, Украйна ще напусне договарянията с Москва.

УНИАН напомня свои по-раншни известия, съгласно които в Херсон, окупиран от съветските войски на 2 март, постоянно се организират манифестации в поддръжка на Украйна и съветските сили употребяват оръжие против невъоръжените цивилни, с цел да ги разгонят.

Такива митинги са ставали и в Нова Каховка, където съветските войски са откривали огън против участващите украинци, написа организацията.

В Херсон окупационните управляващи са декларирали, че имат желание да проведат така наречен " референдум " за основаване на " Херсонска национална република ", оповестява още УНИАН. Според нея изначало той е бил плануван за интервала от 1 до 10 май, след това е бил изтеглен за 27 април, т.е. на следващия ден.

Според украинското законодателство сходни " референдуми " са противозаконни, тъй като би следвало да се организират в цялата страна. Никоя страна в демократичния свят не е признала така наречен " референдум " за самостоятелност на Крим, който Русия анексира през 2014 година
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР